Een spiegel die de omgeving reflecteert

Omringd door de slotenstructuur van het polderlandschap zijn de woningen van De Reiger een spiegel die de schoonheid van de omgeving reflecteren. Ranke woningen met karakteristieke overstekken die fier als reigers aan het water staan. We hebben gekozen voor veel en grote ramen. Voor elke woning een uniek bloemkozijn met extra lijst. Door de aardse kleuren laten het plan harmoniëren bij haar natuurlijke omgeving.

 

We hebben veel aandacht besteed in het plan aan duurzaamheid en natuurinclusief bouwen. Zo is bijvoorbeeld in elke tuin tussen 2 hoekwoningen een unieke boomsoort geplant. Op deze wijze wordt het groen en de biodiversiteit versterkt.  In het bijzonder aan de waterrand geeft dit een krachtig effect. Daarbij hebben alle woningen een regenton gekregen. De bestratingen in de voortuinen zijn gemaakt van hergebruikte straatklinkers.

 

Zoals bij alle voorgaande projecten in Broekgraaf heeft de gemeente ook ons gevraagd het thema ‘glas’ te verwerken in de architectuur. Zo zijn bij elke woning een aantal glazen bakstenen in de gevel verwerkt. De stenen steken uit de gevel, als daar de zon of een lamp op schijnt, ontstaat er een prachtig lichtspel. Elke straat heeft op die manier haar eigen kleur in overeenstemming met de naam.

  • Opdrachtgever: NCB Projectrealisatie
  • Aannemer: BM van Houwelingen
  • Omvang: 18 woningen
  • Status: opgeleverd