Romantisch wonen in een boerenhoeve

Het Centrale Erf is onderscheidend als onderdeel van een groter geheel. Binnen de wijk De Erven is dit eigenlijk een soort van ‘hoofd-erf’. Vergelijk het met een oude boerderij waar de rest van de wijk omheen is gebouwd. Alsof Het Centrale Erf er sinds mensenheugenis altijd al was. Rondom de locatie komt een prachtige bomenrij als een windsingel, zoals bij boerderijen in het open veld vaak voorkomt. Windsingels beschermen tegen de harde wind die over de weilanden kan gieren. Door deze bomenrij rondom Het Centrale Erf ontstaat zowel de verbinding met de omgeving, alsof Het Centrale Erf hier als eerste was. Als echt een eigen plek binnen De Erven, wat verder niet voorkomt in de directe omgeving.

De binnentuin is ook zowel onderscheidend als verbindend. Het is haast een soort oude kloostertuin middenin een boerenhoeve. Dit wordt het groene hart van De Erven. Deze gezamenlijke binnentuin is een typische agrarische verschijningsvorm van vroeger en dus heel passend binnen De Erven.

Oude woonvormen kenmerken zich door bijzondere metselwerk details. Zo ook hier! Bij boerenhoeves zie je vaak dat ze de metselwerk lagen onder de goten verbijzonderen met uitstekende of schuin geplaatste bakstenen. Dat gaan we ook doen in Het Centrale Erf. In de wit gekleurde gevels komen muizentanden onder de goten

  • Opdrachtgever: BPD regio Midden
  • Aannemer: Gebr. Blokland
  • Omvang: 15 woningen
  • Status: gerealiseerd 2022