EEN NIEUWE VISIE OP HET LANDGOED

Het project Boshuizen ligt in het hart van Groot Zonnehoeve en vormt het middelpunt van de wijk. Centrale gedachtegoed voor de locatie is wonen op een landgoed. Groen is het verbindende element in het plan. In samenwerking met Marseille Buiten hebben wij een stedenbouwkundig plan ontworpen waarin de alzijdigheid van het gebied voorop staat. De meanderende groenstructuur zorgt daarbij voor een ontspannen landschappelijke kwaliteit. De hagen zijn thematisch vormgegeven en versterken de oriëntatie in het plan.

In de architectuur hebben wij ervoor gekozen het plan een herkenbare identiteit te geven met een eenduidige architectonische uitstaling. De interactie tussen het landschappelijk raamwerk en de bebouwing staat daarbij centraal. In het hart van het plan staat een special die focus geeft aan het centrale hof. Verschillende architectonische invloeden vanuit de wijk zijn hier samengebracht tot een spannende fusion compositie. Het resultaat is een uitdagende wijk die een nieuw perspectief geeft op het eigentijdse landgoed.

  • Opdrachtgever: VanWonen ism Hego

  • Landschapsarchitect: Marseille Buiten

  • Grafische vormgeving hekwerken: H20 Ontwerpstudio

  • Aannemer: Bouwbedrijf Nikkels

  • Omvang: 41 rijwoningen en 10 zorgappartementen

  • Status: opgeleverd