Nieuw historisch erfgoed

Nieuwegein kan zich identificeren en profileren met een nieuwe historische parel: Van Nieuwenhuizen N.V. Met in totaal 96 huurappartementen, verdeeld over wel 16 verschillende woning typologieën en variërend in grootte van 75 m² tot 150 m², is het niet alleen een sprankelende aanwinst voor Nieuwegein, maar ook een welkome en bijzondere aanvulling op de Nieuwegeinse woningmarkt.

 

Anders dan het oog in eerste instantie doet vermoeden is Van Nieuwenhuizen N.V. een modern bouwwerk dat zich meet met de moderne en duurzame kwaliteitseisen van nu. In het ontwerp is gekozen om het industriële karakter van de omgeving te benadrukken en een gedroomde geschiedenis te creëren van nieuw industrieel erfgoed.

 

Alle volumes vormen gezamenlijk een eenheid die zich aan elke zijde gemakkelijk plooit naar zijn omgeving. De twee lange hoofdvolumes links en rechts vinden elkaar via de verhoogde kop. Deze ronde kop is als de boeg van een schip; het verbindt bakboord en stuurboord, geeft de koers aan en splitst het water. Zo ook als stedenbouwkundig accent; de verhoogde ronde kop benadrukt de splitsing tussen het straatprofiel en het water, steekt fier haar hoofd omhoog en begeleidt vervolgens zowel weg als water. Het centraal gelegen atrium met volledig glazen kap met een sterk ritmisch lijnenspel, is in stijl mee ontworpen en voorziet de woningen van een indrukwekkende en lichte toegang.

De appartementen bevatten een scala aan fraaie indelingen, ruimtelijke woonvormen, parkeerplaatsen op eigen terrein, een heerlijk licht en ruimtelijk atrium en niet te vergeten de vele prachtige vergezichten; allemaal unieke kwaliteiten in het midden-huursegment.

  • Opdrachtgever: Lunee
  • Aannemer: Plegt-Vos
  • Omvang: 96 appartementen huur, diverse categorieen
  • Status: opgeleverd