MET KOP EN STAART BOVEN HET MAAIVELD

In 2009 wonnen wij de competitie voor het ontwerp en realisatie van een ensemble van 3 appartementenblokken in Rijnsoever Noord die samen een hof vormen. Het zuidelijke blok vormt de rand van de wijk en staat in het water. Deze heeft een hoogte van 5 lagen en bestaat uit starterswoningen met penthouses. De 2 noordelijke blokken hebben 4 lagen en bestaan uit zorgappartementen en MGE eenheden.

De appartementen zijn ontworpen als eigentijdse, kubistische sculpturen met een sterke alzijdige oriëntatie. De koppen oriënteren zich naar de waterpartij in het hart van de wijk, terwijl accentvolumes contact maken met het water en de grotere stedenbouwkundige ruimte aan de zuidzijde van het plan. Veel aandacht is besteed aan de hof. Door de houtuitstraling van de galerijen krijgt deze ruimte een warme uitstraling. In de compositie van de galerijen wordt gespeeld met stedelijke balkons die de lengte van het blok doorbreken en contact maken met de stedelijke ruimte. Bijzonder is de vervlechting van de 2 noordelijke volumes door middel van een hoogte accent en verschillende koppelingen waardoor de verbondenheid in het totale plan wordt benadrukt.

  • Opdrachtgever: Vorm

  • Aannemer: Vorm

  • Omvang: stedenbouwkundig plan + 103 (39 + 64) appartementen (waaronder zorgappartementen)

  • Status: gerealiseerd 2010-2011