MARKANTE APPARTEMENTEN MET EIGENTIJDS METSELWERK

In 2014 zijn wij benaderd voor het ontwerp van een appartementengebouw op de kop van het Eiland. De opgave was complex op een prominente zichtlocatie: bij de noordelijke entree van de stad, aan de rand van de Lentse plas. De uitdaging was om de verschillende assen die door de wijk lopen te vertalen in een goed ruimtelijk concept en een economisch haalbaar plan. De oplossing werd gevonden door het gebouw te ontwerpen als 2 scharnierende vleugels. Innovatief daarbij is het door ons ontwikkelde ruimtelijke en constructieve concept. De appartementen worden ontsloten vanuit een centrale corridor waarbij de vloeren spannen van gevel naar de corridorwand. Op deze wijze is de constructieve massa beperkt terwijl de indelingsvrijheid is vergroot. De entree ligt tussen de 2 vleugels in het hart van het scharnier.

In de beeldvorming komt de verbeelding van het gebouw als scharnier in de ruimte verder tot expressie. Door te spelen met translatie, rotatie en kleur ontstaat een dynamisch beeld. De schijven op de koppen laten het gebouw rijzen boven het water van de Lentse plas. Er is veel aandacht besteed aan het metselwerk en door de detaillering ontstaat zowel van afstand als dichtbij een aantrekkelijk en krachtig beeld. De hekwerken van de balkons zijn voorzien van een motief die een verbeelding vormt van de skyline van Nijmegen: de Waalbrug. Zo wordt de relatie van de Waalsprong en de stad verbeeldt en verwelkomt het gebouw de mensen in de stad.

  • Opdrachtgever: Trebbe Oost & Noord B.V.

  • Aannemer: Trebbe Oost & Noord B.V.

  • Omvang: 48 appartementen

  • Status: realisatie 2016